9. marraskuuta 2014

El viaje - PART 2 Arequipa & Colca



AREQUIPA
Palattiin takasin Arequipaan taas seittemän tunnin bussimatkan jälkeen ja vietettiin ilta tutkien Arequipan keskustaa ja Plaza de armasta, eli keskusaukiota. Jokainen kaupunki Perussa omaa tälläsen aukion (paitsi Tacna), koska espanjalaisten tullessa ja vallottaessa ne rakensi jokaseen kaupunkiin aukion, jota kutsutaan jokaisessa kaupungissa samalla nimellä. Turistille se on täydellistä, sillä on kaupungin keskusta on aina helppo löytää, haha.
Seuraavana aamuna loput noin 40 vaihtaria saapui paikan päälle ja pieni hotellin aula oli täpötäysi. Kahen kuukauden erossaolon jälkeen voitte vaan kuvitella sitä melun määrää kun kaikki yrittää samanaikasesti vaihtaa kuulumisia. Meitä oli yhteensä 64 ja voin suoraan sanoa, että yhdeksi ryhmäksi matkustamaan se on epäkäytännöllisen paljon ja vaikka kuinka ihanaa se on olla iso porukka kävi se kaikkien hermoille jossain vaiheessa matkaa (ja ne kolme raukkaa rotarysta jotka oli matkustamassa meidän kanssa, sääliksi käy).
Arequipassa vietettiin päivä, jona kierrettiin kaupungin nähtävyydet ja kavuttiin näköalatorniin josta näki koko kaupungin. Maisemat on täällä vaan niin käsittämättöman upeita ja kun aurinko paisto niin ei valittamista.
Täällä myydään tooosi paljon tavaraa, joka on varustettu Peru-kuoseilla ja teksteillä ja näitä kojuja on jokasessa turistinähtävyydessä ja jokasen kaupungin keskustassa. Arequipasta alko meidän matkamuistoshoppailut ja jatku matkan viimeseen päivään asti.


Näitä on jokapuolella, ja kun sanon jokapuolella niin tarkotan jokapuolella, aina myydään kaikennäköstä ihanaa pikkutavaraa, kankaita ja vaatteita perukuoseissa ja teksteissä ja aina sitä tekis mieli kaikkea ostaa.
Laamafarmilla. Meitä varoteltiin, että ne sylkee, mutta lopulta ykskää ei sitä tehny, mikä oli pikku pettymys haha.


Arequipassa aijemmin kaikki ja nykyään hienomman keskustan alueen talot on kaikki valkosia. Niissä on käytetty sellasta kivilajia rakennusaineena, jota ilmeisesti löytyy vaan sieltäpäin.

Muistakaa tältä näytettiin ennen kuin päästiin ostamaan Peru-vaatteita x)

Mis alemanas <3



COLCA 
Ajettiin Arequipasta kohti Colcan kanionia, joka sijaitsee samassa provinssissa, koko päivä. En valita, koska tykkään matkustaa busseissa, mutta koska matkustettiin aina päiväsaikaan, tuli bussipäiviä ihan kiitettävästi. Noh kuitenkin itse kanioni sijaitsee vajaan 4000 metrin korkeudessa ja matkalla käytiin koko reissun korkeimmassa pisteessä lähes 5000 metrin rajamailla. Tuolla kun käveltiin pysty todella hyvin tuntemaan ilman ohuuden ja hengittäminen oli raskasta. Maisemat oli jälleen kerran henkeäsalpaavia ja todella ainutlaatusia ja en oo ikinä nähny mitään vastaavaa. Bussilla matkustaessa näki kuinka maisemat muuttu jatkuvasti ja näitten 17 päivän aikana kierrettiin järjettömän monta eri kasvillisuus- ja ilmastoaluetta. Joka kerta sai haukkoa henkeä kun katto ikkunasta ulos, sitä ei pysty capture in the photos(??? suomennos, napata kuviin, öö apua ???).

Yövyttiin kolme yötä Colcan kanjonin käytännössä vieressä/itse kanjonilla 5:n(!!) tähden hotellissa, joka oli aivan uskomaton. Se sisälsi alpakkatarhan, kuumia lähteitä jossa kylpeä, upeat bungalow-mökit ja se ruoka, ahh täydellistä <3.Vietettiin koko ilta kuumissa lähteissä, haha. Ja siis kuumissa, ne oli niin kuumia, että hikoilutti. Korkeuden kyllä huomas, sillä kun kävelit yhet portaat ylös hengitit kun olisit treenannut tunnin, haha.
 
Sitten tapahtui jotain yön aikana ja seuraavan päivän vietinkin sitten vessassa ja sängyssä muiden vaeltaessa kanjonille ja polttaen itsensä auringossa. Noh, pikkuvikoja, maisemat on upeita täällä missä vaan, joten paljosta en jäänyt onneksi paitsi ja seuraavana päivänä olin jo terve. Ja bussimatka jatkui.
 







joo ja sitten peru ja laamaneuleet tapahtui.. Oli muuten huvittavaa, sillä jokainen vaihtari omaa nyt tollasen jos toisenkin x)

Jos kasasit itselles tommosen kivipinon, sait tehdä toivomuksen. Mäkin kasasin yhden, en kyllä enää yhtään muista mitä tuli toivottua, ahha.

noi maisemat on vaan niin uskomattomia <3 kuvissa ei näe sitä miten upeita noi vuoret todellisuudessa onkaan. Tuolla oltiin 5000 metrissä.





Syötiin tollasissa buffeteissa lähes joka kerta, ja sieltä löytyi esim. alpakan lihaa ja marsua, jokaselle jotakin eiks niin?

Meiän hotellia, näkymät oli upeet, sillä se sijaitsi vuorien välissä pienessä laaksossa, ja joki virtasi vierestä.




Tuolta kukaan ei ois halunnu lähteä, koko paikka oli niiiin kaunis ja uskomaton ja kuka nyt haluisi jättää viiden tähden hotellin? Tuolta matka jatku takasin Arequipaan ja sieltä seuraavana aamuna aikaisin kohti Punoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti