1. marraskuuta 2014

Primer viaje, una experiencia inolvidable - PART 1 Tacna & Chile


9.-25.10. Lima - Tacna - Arica(CHILE) - Arequipa - Colca - Puno - Lago Titicaca - Cusco - Lima

 
64 upeeta vaihto-oppilasta, Perun uskomaton luonto meidän ympärillä, miljoonia mielenkiintosia paikkoja tutkittavana ja 17 päivää aikaa elää se kaikki. Palasin viime lauantaina (rättiväsyneenä, huhhuh 5-7:n tunnin yöunet lähes kolme viikkoa putkeen..) enkä ole saanut aikaseksi kirjottaa aikasemmin, mutta nyt tulee pari postausta vain meidän ensimmäisestä Rotaryn järjestämästä matkasta, joka vei meidät ympäri Perun eteläosia ja rajan yli Chilen puolelle.




Nukuttu me ei koko kahden ja puolen viikon aikana juuri ollenkaan ja kaikki lähti siitä, että sinä aamuna, kun meidän lennot lähti, tuli jokasen olla kello 3.45 lentokentällä vastaanottamassa Rotary Internationalin presidenttiä, joka tuli vierailulle Peruun. Jess. Eli kahden jälkeen ylös ja lentokentälle. Siitä alkoi sitten koko päivän kestävä matkustus lennolla Arequipaan, josta bussilla Tacnaan isäntäperheisiin. Maisemat bussista oli kyllä aivan uskomattomat, vaikka suurimman osan ajasta jokainen tais kyllä nukkua...



Tacna on noin 400 000 asukkaan kaupunki erittäin lähellä Chilen rajaa ihan Perun etelä-kärjessä. Tää oli myös syy miksi me mentiin sinne, eli reissun tarkotuksena oli mennä uusimaan meidän viisumit Chilen puolella. Meitä oli noin 20, joille oltiin lentokentällä saavuttaessa annettu vähemmän kuin puolen vuoden viisumi ja meidän tuli lähteä maasta, jotta ne saatiin uusittua. Tää siis tarkoitti sitä, että me 20 saatiin puoli-ilmaseksi neljä päivää pidempi matka ja reissu Chileen hahah, kaikki oli tyytyväisiä.


Tacnassa me vietettiin kokonaisuudessa 3 yötä. Ensimmäisenä päivänä kierrettiin Tacnan keskustaa otettiin paljon kuvia, syötiin jäätelöä ja tutustuttiin museoon, joka kertoi vanhasta rautatiestä, joka vei Chileen muttei ole enää toiminnassa, koska kellään ei ole rahaa pitää sitä yllä. Chilellä ja Perulla ei ole kaunis historia takanaan ja erityisesti tuolla siitä puhuttiin paljon, koska ei ole kauan siitä, kun Tacna oli osa Chileä. Mutta anyways Tacna oli super aurinkoinen ja meille Limassa aikaansa viettäneille oli uskomatonta herätä auringonpaisteeseen, ahh se tunne <3 Ja se, että aurinko paisto siniseltä taivaalta, oon niin onnellinen, että kohta ollaan kesässä täällä Limassakin.
 






Toisena päivänä herättiin aikaisin (kuten oikeestaan joka päivä) ja suunnattiin bussilla kohti Chileä! Bussilla ajettiin noin tunti, jonka jälkeen vietettiinkin kaksi-kolme tuntia rajalla hoitaen viisumeja ja niistä tulevia maksuja kuntoon. Peru. Mutta lopulta päästiin yli Chileen ja vajaan tunnin ajamisen jälkeen Arican kaupunkiin, jeee. Suunnattiin näköalapaikalle, mistä näkee koko kaupungin. Maisema oli upea ja sää mitä parhain. Samalla vierailtiin museossa, joka myös kertoi Perun ja Chilen välisestä historiasta ja siitä kuinka Arica oli joskus osa Perua. Sieltä jatkettiin paikalle, jossa pystyy vaeltamaan merenrannan vuorenrinteellä ja luolissa, joita vuoren sisällä on. Näkymät oli älyttömän upeat ja päästiin tuntemaan ittemme lapsiksi tutkiessa ja kiipeillessä noissa luolissa, haha.



uitiin Tyynessä valtameressä!




Kiipeilyn ja syömisen jälkeen päästiin viilentymään helteeltä ja uimaan Tyyneen valtamereen. Oli ihana viettää päivä niin lähellä merta, jotenkin vettä alkaa kaipaamaan, kun sitä nyt on jokapuolella Suomessa. Se tuoksukin oli niin tuttu ja ihana <3 Viimesenä etappina kierrettiin kaupungin parit nähtävyydet ja tehtiin pakolliset matkamuisto-ostokset, joita tuli nyt koko matkan aikana hiukan liikaa tehtyä... Mutta kerranhan sitä vain noissa paikoissa ollaan, eikö? Oon erittäin onnellinen, että saapuessa Limaan en osannut hoitaa itselleni oikeeta viisumia, sillä toi reissu pienemmällä porukalla oli kyllä kokemisen arvoinen ja vaihtarit nyt vaan sattuu olemaan parhaita ihmisiä, uskokaa pois. Vaikka vietettiin oikeestaan kaksi päivää bussissa matkustaessa silti ihana alotus meidän melkein kolmen viikon kierrokselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti